Ontwikkelen vanuit de bron

Ga tot de mier!

Geplaatst door Alex de Bruijn op donderdag 4 augustus 2016

ga-tot-de-mierZijn belangstelling voor en expertise met betrekking tot organisatieontwikkeling in relatie tot leiderschap bracht Alex tot het schrijven van zijn nieuwste boek Ga tot de mier! Een mierenparabel met lessen voor mensenorganisaties. Dit boek, dat eind 2015 op de markt kwam, vertelt in het eerste deel het verhaal van een mierenkolonie die atypisch gedrag vertoont. In het tweede deel van het boek volgt een korte uitwerking van belangrijke lessen uit de parabel. In een tijd waarin het belang van teamwork zich steeds meer manifesteert biedt dit boek voor (management)teams van organisaties veel ter inspiratie, interpretatie, associatie en reflectie.

De vragen die bij de 10 lessen/thema’s in deel 2 zijn opgenomen maken het boek uiteraard geschikt als trainings- en begeleidingsinstrument voor (management)teams van organisaties. De omvang en prijs van het boekje maakt het ook geschikt als cadeautje voor in het kerstpakket of aan het einde van het (cursus)jaar.

Een recensie van het boek vindt u onder  http://wij-leren.nl/ga-tot-de-mier.php.
Een interview met Alex over zijn boek en daaraan gerelateerd gedachtegoed vindt u onder http://www.changeinsite.nl/inspiratie/entry/een-mierenparabel-met-lessen-voor-mensenorganisaties en onder http://www.drs-online.nl/artikel.php?ID=1600.

Meer informatie is te lezen via: https://www.linkedin.com/pulse/ga-tot-de-mier-een-mierenparabel-met-lessen-voor-alex-de-bruijn?trk=prof-post