Ontwikkelen vanuit de bron

Interim- en schaduwmanagement

Geplaatst door admin op woensdag 13 juli 2016

Alex de BruinIn bepaalde gevallen is het voor een organisatie nodig of wenselijk tijdelijk een leidinggevende van buiten aan te stellen. Bij Principum passen we bij een dergelijke opdracht niet slechts op de winkel, maar passen we de aspecten van goed leiderschap toe zoals beschreven in onze boeken Onderwijs vraagt leiderschap! en Zorg vraagt leiderschap! Concreet betekent dit dat we in ons werk denken vanuit het primaire proces en ons bij alles wat we doen afvragen wat de leerlingen, de zorgvragers, de klanten beter worden van ons handelen. Juist in situaties waarin er een vacuüm ontstaat in de leiding van een organisatie of bepaalde ondersteuning nodig is voor de leiding, is leiderschap vereist. Principium richt zich hierbij niet alleen op de structuur van de organisatie, maar heeft vooral oog voor de cultuur van de organisatie. Anders gezegd: we richten ons vooral op mensen en manieren in plaats van op zaken en papieren!

Principium heeft adviseurs die het klappen van de zweep kennen. Jarenlange ervaring als leidinggevende en grote deskundigheid in veranderprocessen vormen bij hen de ideale mix. Dat in combinatie met het feit dat Principium haar aanbod volledig afstemt op de vraag van de school of instelling, zorgt voor een passend aanbod.

Alex de Bruijn, eigenaar van Principium, heeft ervaring als (schaduw)interimmer op de volgende scholen:

2015-2016: Rehobothschool in Alphen aan den Rijn School door inspectie als zeer zwak beoordeeld. Startende directeur begeleid en gecoacht, inspectietraject geleid.

2013-2015: Rehobothschool in Geldermalsen Eerst als interim directeur leiding gegeven aan de school en het proces om te komen tot benoeming van een nieuwe directeur. Later als schaduwinterimmer de startende directeur begeleid en gecoacht.

2011-2012: De Zaaier Hedel Als interim locatieleider leiding gegeven aan de school(ontwikkeling).

2008-2009: Eben-Haëzerschool in Waddinxveen Als interim directeur leiding gegeven aan de school(ontwikkeling).