Ontwikkelen vanuit de bron

Regiobijeenkomsten ‘Vaksecties’

Geplaatst door Alex de Bruijn op donderdag 1 maart 2018

De bestseller Onderwijs vraagt leiderschap heeft een broertje gekregen: het praktijkboek Vaksectie vraagt leider(schap)Turn Around: leiderschap gevraagd!, Driestar managementadviesen Principium organiseren regiomiddagen waarop we met elkaar nadenken over de groei van jouw vaksectie. Welkom!

In het boek Vaksectie vraagt leider(schap)! is geschreven door Dick Both, Alex de Bruijn, Bram ter Harmsel en Rens Rottier. De essenties van Onderwijs vraagt leiderschap worden in dit boek toegepast op het leidinggeven aan een vaksectie. Het boek kan secties en hun leiders helpen om het functioneren van een vaksectie sterk te verbeteren, te groeien in het samen verantwoordelijk zijn voor het vak en de persoonlijke en professionele ontwikkelingen van de leden van de sectie.

Regiobijeenkomsten  

Op 15 maart (Gouda), 28 maart (Gorinchem) en op 18 april (Kampen) 2018 worden regiomiddagen georganiseerd over Vaksectie vraagt leiderschap! We denken met elkaar na over vragen als: Waarom vraagt een vaksectie leiderschap? En hoe ziet dat leiderschap eruit? Na drie pitches over deze thema’s zullen we een denkbeeldige sectieleider ‘volgen’ in zijn werk de dilemma’s die hij tegenkomt bespreken in casussen. Vervolgens linken we dit aan het praktijkboekje van Vaksectie vraagt leider(schap)! Daarnaast zullen er wat ‘good practices’ gedeeld worden door vakgroepleiders.

Welkom op deze bijeenkomst voor leraren, sectieleiders, afdelingsleiders en bestuurders uit het vo, mbo en hbo. De middag is informatief, interactief en u krijgt een aantal essenties mee voor het leiden van een sectie. En natuurlijk ontvangt u het boek, waarmee u zelf aan de slag kunt.

Meer informatie en aanmelden

De toegangsprijs is € 30,- (prijs is inclusief het boek). Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de auteurs. Aanmelden kan via deze link.