Ontwikkelen vanuit de bron

Zorg vraagt leiderschap!

Geplaatst door admin op woensdag 13 juli 2016

Zorg vraagt leiderschapGoed leiderschap is niet alleen belangrijk in het onderwijs, ook in de zorg is het essentieel. In de persoonlijke relatie tussen zorgverlener en zorgvrager zijn aandacht en betrokkenheid sleutelwoorden. Er is een verschil tussen zorg en uitstekende zorg en dat verschil wordt gemaakt door goed leiderschap.

Het boek Zorg vraagt leiderschap! geeft weer hoe je goed leiding geeft aan mensen en manieren, zodat je niet vastloopt in procedures en papieren. Dit boek beschrijft, evenals Onderwijs vraagt leiderschap!, de acht aspecten van leiderschap. Deze aspecten worden toegepast op leiding in de zorg en vormen het repertoire van de leider op alle niveaus: als verpleegkundige, specialist, beleidsmedewerker, in de teamkamer of in de bestuurskamer.

Het magazine Zorg + Welzijn schreef over Zorg vraagt leiderschap!: “Het nuttige van dit boek is dat herkenbare situaties worden benoemd en dat de lezer in 200 pagina’s kennis opdoet die anders vele jaren werkervaring zou kosten”.

Klik hier voor een recensie van het boek. Voor meer informatie en de mogelijkheid tot bestellen, zie http://www.zorgvraagtleiderschap.nl/